Predsjednica HČD-a na Društvenoj mreži

Kako popularizirati čitanje i zašto treba poticati ranu pismenost bio je povod za razgovor i gostovanje Snježane Berak predsjednice Hrvatskog čitateljskog društva i njezine gošće Natalije Dragoja u emisiji Društvena Mreža prvog programa HTV-a 13. listopada 2016. god.

Prilog koji je prethodio razgovoru bio je posvećen 50-toj obljetnici Međunarodnog dana pismenosti i stručnom skupu Hrvatskoga čitateljskog društva koji je održan u rujnu 2016. pod nazivom Motivacija i strategije za poticanje čitanja.
U subotu 15. listopada počinje Mjesec hrvatske knjige čije otvaranje je u Šibeniku, a moto ovogodišnje jednomjesečne manifestacije je Čitam 100 na sat. Više od 1000 programa diljem Hrvatske sigurno je dobra motivacija i prilika da se utječe na njen intenzitet, ali i mogućnost stručnjaka da svojom uključenošću povećaju našu sklonost prema čitanju. Predstavljeni su neki primjeri i dobre djelotvorne prakse u području motivacije i kulture čitanja, a predstavljen je i projekt Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji je u tijeku i provodi se u knjižnicama na razini cijele zemlje.

Emisije na zahtjev: http://www.hrt.hr/enz/drustvena-mreza/

drustvena-mreza-snjezana

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme