Hrčak – poziv autorima

“Hrčak”, stručni časopis Hrvatskoga čitateljskog društva, izlazi više od dvadeset godina s osnovnim ciljem popularizacije čitanja i svih vrsta pismenosti. Uz to, daje pregled rada Društva – njegovog vodstva i Ogranaka.
Aktualnosti, najnovija teorijska i praktična postignuća i iskustva, najave i prikazi skupova, odnosno relevantne literature, čine Hrčak multidisciplinarnom riznicom ideja, primjera dobre prakse, provjerenih metoda i vrijednih informacija primjenjivih u radu svih nas koji svakodnevno ističemo važnost čitanja i razvoja svih vrsta pismenosti.
Ovogodišnji broj glasila Hrčak br. 67-68 bit će objavljen u rujnu 2024. i sadržavat će brojne aktualne teme s područja promicanja pismenosti i kulture čitanja. Osobita je pažnja ovog puta posvećena pismenosti u tinejdžerskoj dobi, stoga je uredništvo izdvojilo posebnu tematsku cjelinu pod nazivom „Čitalačka kultura mladih: poticanje čitanja i pismenosti kod tinejdžera u doba digitalnih sadržaja“ koji će sadržavati prikaze izlaganja stručnjaka sa stručnog skupa HČD-a povodom Međunarodnog dana pismenosti 8. rujna.

Ovom Vas prilikom pozivamo da se sa svojim prilozima aktivno uključite u stvaranje našeg glasila “Hrčak”.  Pozivamo članove Ogranaka HČD-a da se sa svojim prilozima uključe u nastanak Hrčka kako bismo mogli osigurati redovite informacije o radu pojedinih ogranaka. Uredništvo prima priloge za novi broj do 1. svibnja 2024. Upute autorima i digitalizirane brojeve “Hrčka” možete pronaći na mrežnoj stranici Društva: http://hcd.hr/publikacije/hrcak/

Svoje priloge, prijedloge i komentare vezane uz bilo koji vid djelovanja HČD-a možete uputiti elektroničkim putem na adresu hcd.hcd@gmail.com

Do čitanja!

Uredništvo “Hrčka”

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme