Vodstvo

Predsjednica

snjezana_berak_smSnježana Berak
Narodna knjižnica “Petar Preradović”, Bjelovar

Snježana Berak rođena u Bjelovaru. Diplomirala predškolski odgoj na Pedagoškoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i informacijske znanosti na Odjelu za knjižničarstvo Sveučilišta u Zadru.
Područje njenog rada su najmlađi, rani razvoj djeteta i čitanje, poticanje ranog čitanja i pismenosti, razvijanje čitalačkih navika u djece, rad s roditeljima i ukazivanje na kvalitetnu knjigu i ilustraciju, knjiga kao pomoć u odnosima djece i roditelja, promocija čitanja kao dio odgoja djeteta, slobodan pristup informacijama kao ključ napretka, učenja i razvoja.
Voditeljica je Igraonice na Dječjem odjelu Knjižnice i aktivan član knjižničarske zajednice.

“Ideje koje su mi promijenile život dobila sam čitajući.”
Bell Hooks

Dopredsjednica

kristina_smKristina Čunović

Rođena u Karlovcu. Diplomirala sociologiju i knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu. Koordinira prvu nacionalnu kampanju za poticanje čitanja naglas djeci od rodjenja “Čitaj mi!”

“Čitanje je putovanje nečijom dušom za koju, divnim čudom, otkrivate da je vaša vlastita.”
Tito Bilopavlović

Dopredsjednica

IMG_20160529_005119Davorka Semenić-Premec

Rođena u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te na Filozofskom fakultetu stekla zvanje profesora povijesti i ruskog jezika s književnošću, te diplomiranog knjižničara. Od 1986. godine radi u Knjižnicama grada Zagreba. Od 1997. radi u ogranku Knjižnici Savski Gaj na Odjelu za djecu i mlade. Radi na poticanju čitanja i pismenosti bez obzira na dob, vještinu čitanja ili intelektualne sposobnosti. Aktivni je član Hrvatskog knjižničarskog društva.

“Ne morate paliti knjige da biste uništili kulturu. Dovoljno je da ih ljudi prestanu čitati.”
Ray Bradbury

Tajnica

anita palićAnita Kalađija Palić

Rođena u Bjelovaru. Nakon završene Gimnazije u Bjelovaru upisuje studij kroatologije i sociologije u Zagrebu. Po završetku studija zapošljava se u školskoj knjižnici, a 2012. godine diplomira na studiju bibliotekarstva u Zadru. Sa svojim učenicima uključuje se u rad na projektima Čitanjem do zvijezda, Noć knjige, Međuškolski književni kviz školskih knjižničara Bjelovarsko bilogorske županije, Čitamo mi u obitelji svi te u međunarodnim projektima The International Librarian’s Network i na ISLM Bookmark Project. U svome radu trudi se što više poticati čitanje kod osnovnoškolske i srednjoškolske populacije. Vanjski je suradnik ustanove za obrazovanje odraslih Učilište Libri.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme