Vodstvo

Predsjednica

Predsjednica DrustvaKarolina Zlatar Radigović
Hrvatska knjižnica za slijepe

Karolina Zlatar Radigović rođena u Zagrebu, živi u Samoboru. Završila je novinarstvo (FHS) i bibliotekarstvo (FFZG). Od 2000. godine zaposlena je u Knjižnicama grada Zagreba, a od 2003. godine radila je na mjestu dipl. knjižničara u nabavi i obradi Knjižnice Novi Zagreb. Temeljem Rješenja o imenovanju Ministarstva kulture i medija postaje ravnateljicom Hrvatske knjižnice za slijepe 01. prosinca 2020. godine. Područja stručnog interesa vezana su joj uz zagovaranje čitanja za sve korisničke skupine, specijalne i narodne knjižnice, nabavu te sadržajnu i formalnu obradu knjižne i neknjižne građe, knjižnično poslovanje i upravljanje, odnose s javnošću, alternativne načine zagovaranja knjižnica i čitanja te društvene medije. Aktivna je članica Zagrebačkog knjižničarskog društva i Hrvatskog knjižničarskog društva.
“Čitaj da bi živio!”
Gustave Flaubert

Dopredsjednica

snjezana_berak_smSnježana Berak
Narodna knjižnica “Petar Preradović”, Bjelovar

Snježana Berak rođena u Bjelovaru. Diplomirala predškolski odgoj na Pedagoškoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i informacijske znanosti na Odjelu za knjižničarstvo Sveučilišta u Zadru.
Područje njenog rada su najmlađi, rani razvoj djeteta i čitanje, poticanje ranog čitanja i pismenosti, razvijanje čitalačkih navika u djece, rad s roditeljima i ukazivanje na kvalitetnu knjigu i ilustraciju, knjiga kao pomoć u odnosima djece i roditelja, promocija čitanja kao dio odgoja djeteta, slobodan pristup informacijama kao ključ napretka, učenja i razvoja.
Voditeljica je Igraonice na Dječjem odjelu Knjižnice i aktivan član knjižničarske zajednice.

“Ideje koje su mi promijenile život dobila sam čitajući.”
Bell Hooks

Dopredsjednica

dopredsjednica DruštvaMargareta Matijević Kunst
Knjižnice grada Zagreba

Margareta Matijević Kunst rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu te diplomirala Engleski jezik i književnost i Informacijske znanosti smjer Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno radi u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću na mjestu Informatora na odjelu za odrasle. Radi na poticanju čitanja i širenju pismenosti za sve dobne i društvene skupine.

„Knjiga je san koji držite u ruci.“
Neil Gaiman

Tajnica

IMG_20160529_005119Davorka Semenić-Premec
Knjižnice grada Zagreba

Rođena u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te na Filozofskom fakultetu stekla zvanje profesora povijesti i ruskog jezika s književnošću, te diplomiranog knjižničara. Od 1986. godine radi u Knjižnicama grada Zagreba. Od 1997. radi u ogranku Knjižnici Savski Gaj na Odjelu za djecu i mlade. Radi na poticanju čitanja i pismenosti bez obzira na dob, vještinu čitanja ili intelektualne sposobnosti. Aktivni je član Hrvatskog knjižničarskog društva.

“Ne morate paliti knjige da biste uništili kulturu. Dovoljno je da ih ljudi prestanu čitati.”
Ray Bradbury

Blagajnica

Mirjana Milinović
Osnovna škola Rovišće

Rođena u Bjelovaru. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje prof. komparativne književnosti i fonetike, a 1990. i zvanje dipl. knjižničara. Danas radi kao stručna suradnica savjetnica u školskoj knjižnici OŠ Rovišće. Redovito sudjeluje s učenicima u provedbi projekata Čitamo mi, u obitelji svi, Čitanjem do zvijezda, Natjecanje u čitanju naglas, Međuškolski književni kviz. Za svoj rad primila je 2008. Priznanje Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, 2010. Nagradu Višnja Šeta koju dodjeljuje Hrvatska udruga školskih knjižničara te 2015. Priznanje Općine Rovišće za uspješan rad i postignute rezultate na području rada s djecom i mladima.

“Čovjek koji čita živi tisuću života prije nego umre. Onaj koji nikad ne čita, živi samo jedan.”
George R.R. Martin

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme