Članstvo

Hrvatsko čitateljsko društvo broji preko 200 članova, fizičkih i pravnih osoba.

Članovi su brojni stručnjaci i znanstvenici – knjižničari, učitelji, nastavnici, sveučilišni profesori, pedagozi, psiholozi, defektolozi, pisci, nakladnici, kulturni i javni djelatnici te ostali zainteresirani (umirovljenici, studenti i učenici) svih profila.

Članarina za fizičke osobe iznosi 6,63 EUR / 50 kn, a za pravne osobe 19,91 EUR / 150 kn godišnje. Članstvo može započeti u bilo koje doba tijekom godine te vrijedi za tekuću godinu u kojoj je članarina uplaćena.

Ne treba mnogo objašnjavati koliko je važno da u vrijeme kada se smanjuju i ukidaju financijske potpore od strane države i tvrtki, članovi udruge plaćaju članarinu.

Podaci za uplatu:

Primatelj: Hrvatsko čitateljsko društvo, Ul. Augusta Šenoe 34/1, 10000 Zagreb (Hrvatska knjižnica za slijepe)
Iznos: 6,63 EUR / 50,00 kn
IBAN ili račun primatelja: Erste banka, HR65 2402 0061 1007 9026 3
Opis plaćanja: Ime i prezime člana, Članarina za 2023. godinu

Podaci pravnih osoba koji su potrebni Društvu za izdavanje računa: naziv ustanove, adresa, OIB, e-pošta, kontakt.

OIB HČD: 63858138148
Sve detaljnije informacije o članstvu možete dobiti putem e-pošte: hcd.tajnistvo@gmail.com

 

Poziv novim članovima

Postanite i Vi član/ica Hrvatskog čitateljskog društva, a time i dio velike međunarodne obitelji koja skrbi i razvija svijest o utjecaju čitanja i važnosti pismenosti.
Ispunite i pošaljite nam elektroničkom poštom pristupnicu hcd@hcd.hr. S danom primitka uplate članarine (pojedinci 50,00; ustanove 150,00 kuna) započinje Vaše članstvo, a vrijedi za tekuću godinu u kojoj je uplaćena.

Pristupnica 2023

Kao član/ica HČD-a

  • bit ćete izravno povezani s ostalim zainteresiranim stručnjacima, pojedincima, udrugama i ustanovama iz Hrvatske, ali i svijeta;
  • imat ćete osiguran pristup vrijednim informacijskim izvorima;
  • besplatno ćete dobivati glasilo HČD-a “Hrčak”;
  • imat ćete popust od 25% na izdanja nakladničke kuće Fraktura pod uvjetom naručivanja direktno kod nakladnika (mail, tel.): fraktura@fraktura.hr ili telefonski 01 335 78 63
  • redovito ćete primati obavijesti o radu Društva i Međunarodne udruge za promicanje pismenosti (ILA), o domaćim i stranim stručnim skupovima, o stipendijama i programima razmjene.
Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme