Petkom preporuka na društvenim mrežama Hrvatskog čitateljskog društva

Hrvatsko čitateljsko društvo je na svojoj Facebook i Instagram stranici pokrenulo rubriku Petkom preporuka koja svakog petka svojim pratiteljima nudi kvalitetne književne preporuke. Od prve preporuke u veljači 2023. godine pa do srpnja 2024. prigodnim vizualom i kratkim osvrtom preporučeno je ukupno 75 naslova za sve generacije i profile čitatelja.

Na mjesečnoj razini određeni član Društva kroz neki tematski okvir preporučuje knjige koje su se i njemu svidjele. Preporuke obuhvaćaju djela iz beletristike, publicistike i dječje književnosti, kako strane tako i domaće. Kriteriji za odabir naslova su, prije svega, kvaliteta teksta i zanimljiva tema. Mnogima je važan faktor ime autora kao i aktualnost nekog djela pa se i ta činjenica uzima kao čimbenik prilikom odabira.

Cilj rubrike je stvoriti bazu kvalitetne literature za sve članove Društva, sve profile čitatelja kao i budućih ljubitelja knjiga i čitanja. Ovom rubrikom također potičemo potencijalne pratitelje i simpatizere da se aktivno uključe u rad Društva te stvaramo buduće članove.

Pratite naše stranice i rubriku Petkom preporuka koja će i nadalje jednom tjedno donositi zanimljive književne preporuke za sve.

Pratite nas, čitajte i inspirirajte se dobrim knjigama.

Pogledajte svih 75 preporučenih naslova u Petkom preporuka

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme