Održana 15. izborna Skupština Društva

Hrvatsko čitateljsko društvo održalo je 15. (izbornu) Skupštinu u petak, 22. travnja 2016. u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”, Ljudevita Šestića 1 u Karlovcu. Izabrani su novi članovi Predsjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora.
Na 15. (izbornoj) Skupštini HČD-a prema članku 26. Statuta Skupština je glasovala za nove članove Predsjedništva, Upravnog odbora i Nadzornog odbora za razdoblje od 22.4. 2016. do 22.4.2018. godine.
Za novu predsjednicu kandidirala se Snježana Berak, za prvu dopredsjednicu Kristina Čunović, a drugu dopredsjednicu Davorka Semenić-Premec koje su jedine poslale kandidature. Kandidature su jednoglasno prihvaćene.
Sukladno čl. 26 Statuta Skupština je predložila ove članove:
• Za članove Upravnog odbora za razdoblje od 22.4.2016. do 22.4.2018. godine predloženi su Snježana Berak za Predsjednicu; Kristina Čunović za Dopredsjednicu i Davorku Semenić-Premec za drugu Dopredsjednicu, Anitu Kalađija Palić za Tajnicu te predstavnici najmanje 3 ogranka HČD-a: Tea Čonč (Ogranak Zagreb), Dušanka Vergić (Ogranak Đurđevac), umjesto Davorke Semenić-Premec predložena je Margareta Matijević Kunst (Ogranak Zagreb)

• Za članove Nadzornog odbora za razdoblje od 22.4. 2016. do 22.4.2018. godine predložene su članice: Loris Bučević-Sanvincenti, Vinka Jelić Balta i Marija Ivanović.

Skupština je jednoglasno prihvatila prijedloge.

Skupstina HCD 2016_Karlovac_manja

Skupština HČD-a održala se u okviru manifestacije “Noć Knjige 2016” koja petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu. Predavanje “Projekti i inicijative za poticanje motivacije za čitanje u Njemačkoj” predavačice Imke Hanssen s Akademije za poticanje čitanja Donje Saske koje je HČD organizirao kao stručni dio Skupštine u suradnji s Goethe-Institutom Hrvatska jedno je od 1000 događanja prijavljenih u okviru ove manifestacije. Druga aktivnost HČD-a u Noći knjige je donacija knjiga za “Mudre police” za knjige koje su postavljene u Vlaku knjige i prijateljstva koji će putovati na relaciji Ozalj – Karlovac – Ozalj – Kamanje – Bubnjarci – Metlika – Ozalj, povezujući uz knjigu institucije, stanovnike – i zemlje. Cijelim će putem u vlaku biti organiziran program za djecu i odrasle.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme