Čitateljski maraton

Pridružite se u organizaciji sadržaja i podržite virtualni čitateljski maraton!

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva knjižnice da se uključe u akciju čitanja naglas, poticanjem svojih korisnika da od 15. do 22. 10. šalju na njihove adrese elektroničke pošte svoje videozapise čitanja u trajanju od jedne minute. Tekstovi trebaju biti povezani s temom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige – Generacija K, što pretpostavlja da su namijenjeni mladima. HČD ujedno preporuča da svaka knjižnica koja se uključi u maraton pozove zavičajnog autora/icu na sudjelovanje.

Knjižničari mogu pomoći korisnicima da svoju snimku naprave u knjižnici, predlažući im knjige i mjereći im minutu u kojoj će čitati. Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca. Poziv je upućen svima bez ograničenja, osim minute kako bi što više sudionika došlo do izražaja.

Dana 23. listopada knjižnice će na svojim mrežnim stranicama, Facebooku, Instagramu, Twitteru i Youtubeu objaviti pristigle videozapise uz obvezne ključne riječi:

#minutazacitanje

#mhk

#hcd

Hrvatsko čitateljsko društvo 23. listopada na svojim društvenim mrežama objavit će i snimke desetak hrvatskih autora koji će čitati iz svojih romana namijenjenih mladima.

https://www.mhk.hr/citateljski-maraton

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme