17. izborna skupština Hrvatskoga čitateljskog društva

Hrvatsko čitateljsko društvo održalo je 17. (izbornu) Skupštinu u petak, 13. travnja 2018. u dvorani udruge RODA, Ulica Jurja Žerjavića 10, Zagreb. Predsjednica Snježana Berak predstavila je Izvješće o radu HČD-a za razdoblje od 2016. do 2018. godine te financijsko izvješće za 2016. i 2017. godinu. Izvješća su jednoglasno prihvaćena. Nakon razrješavanja dužnosti članova Predsjedništva, Upravnog i Nadzornog odbora izabrano je novo vodstvo za razdoblje 2018. do 2020. godine. Za predsjednicu jednoglasno je prihvaćena Snježana Berak, mag. bibliotekarstva iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar. Za prvu dopredsjednicu izabrana je Kristina Čunović, a drugu dopredsjednicu Davorka Semenić-Premec koje su jedine poslale kandidature. Za članove Upravnog odbora za razdoblje od 13.4.2018. do 13.4.2020. godine izabrani su Snježana Berak kao predsjednica, Kristina Čunović kao prva dopredsjednica i Davorka Semenić-Premec kao druga dopredsjednic te tajnica Mirjana Milinović te Tea Čonč (Ogranak Zagreb), Dušanka Vergić (Ogranak Đurđevac) i Margareta Matijević Kunst (Ogranak Zagreb) kao predstavnice 3 ogranka. Za članove Nadzornog odbora izabrane su članice: Loris Bučević-Sanvincenti, Vinka Jelić Balta i Alka Stropnik. Adresa sjedišta HČD-a ostaje ista: Narodna knjižnica „Petar Preradović“ Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 11, 43000 Bjelovar.

Na Skupštini je prihvaćen prijedlog da članarina od 1. siječnja 2019. bude 50,00 kn. Predsjednica Berak osvrnula se na spajanje FELA-e i IDEC-a u jednu organizaciju, osnivanju udruge ELINET te najavila tradicionalni stručni skup povodom Međunarodnog dana pismenosti koji će se održati 7. rujna 2018. pod nazivom „Pismenost za sve: obrazovanje, istraživanja i projekti “ uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Školske knjige.

Predavanje o rodnim stereotipovima u dječjim knjigama održala je Jasna Belamarić, psihologinja, članica Sekcije za psihologiju seksualnosti i roda Hrvatskog psihološkog društva u okviru stručnog dijela Skupštine Društva.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme