Tjedan pismenosti 2015. u Europi – doprinos Hrvatske

Na svečanosti zatvaranja Tjedna pismenosti u Bruxellesu, 17. rujna 2015. Hrvatska će biti zastupljena na inovativnoj izložbi veleplakata doprinosom pomoćnika ministra Staše Skenžića i jedanaestogodišnje djevojčice Hane Berak iz Bjelovara, a Hrvatsko čitateljsko društvo sudjelovalo je u njezinoj organizaciji.

Europska mreža za razvoj pismenosti (ELINET) podržava Tjedan pismenosti 2015.: tjedan događanja vezanih uz pismenost diljem Europe, od 8. do 17. rujna 2015. Cilj Tjedna pismenosti 2015. je podići svijest o niskoj razini pismenosti u cijeloj Europi i potrebi pokretanja njezinog razvoja. Na internetskoj adresi http://www.literacyweek.eu Tjedna pismenosti 2015. nalazi se više od 90 prijavljenih događanja.

Tjedan je započeo 8. rujna 2015, na UNESCO-v Međunarodni dan pismenosti, i traje do 17. rujna 2015. ELINET se pridružio kampanji organizacijom svečanog zatvaranja Tjedna pismenosti u Bruxellessu 17. rujna 2015. Ovaj ugledni događaj obuhvatit će izložbu priča i panel diskusije. Sudjelovat će i ugledni gosti: Tibor Navracsics (europski povjerenik za obrazovanje, kulturu, mladež i sport), Marianne Thyssen (europski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja, radne vještine i mobilnost), nizozemska princeza Laurentien, posebna UNESCO-va izaslanica za razvoj pismenosti, Barbara Bush i Dorothi Busch Koch (osnivačica i počasna predsjednica Zaklade Barbare Bush za razvoj pismenosti u obitelji).

Billboard Elinet_Croatia_HanaKB

Ponosni smo što će i Hrvatska biti zastupljena na inovativnoj izložbi veleplakata doprinosom pomoćnika ministra Staše Skenžića i jedanaestogodišnje djevojčice Hane Berak iz Bjelovara, te činjenicom da je i naše Hrvatsko čitateljsko društvo sudjelovalo u njezinoj organizaciji.

Billboard Elinet_Croatia_Skenzic_2

Zahvaljujemo na suradnji Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, osobito ministru, prof. dr. sc. Vedranu Mornaru i pomoćniku ministra Staši Skenžiću, Hani Berak i obitelji Berak te fotografkinji Petri Slobodnjak u realizaciji ove izložbe.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme