E-Bilten

E-Bilten Hrvatskog čitateljskog društva u obliku internetskoga bloga na platformi WordPress pokrenut je 2011. godine, a novi zamah razvoju e-Bilten dobija 2015. godine pretvarajući se u informacijski servis udruge specijaliziran za objavu kraćih vijesti namijenjenih prvenstveno članovima, a potom i svim ostalim zainteresiranima.
E-Bilten Hrvatskog čitateljskog društva u obliku internetskoga bloga na platformi WordPress pokrenula je 2011. godine tajnica HČD-a Ana Sudarević kao suvremeni komunikacijski kanal prema članstvu i komplementarnu dopunu glasilu Hrčak. Vodstvo HČD-a u svibnju 2015. godine odlučilo je dati novi zamah razvoju e-Biltena pretvarajući ga u informacijski servis udruge specijaliziran za objavu kraćih vijesti namijenjenih prvenstveno članovima, a potom i svim ostalim zainteresiranima.
Prva i najvažnija zadaća e-Biltena jest donositi stavove HČD-a, pratiti njegov rad i izvještavati o aktivnostima. Potom, želja je uredništva prikupljati i objavljivati informacije o domaćim i međunarodnim akcijama i manifestacijama za poticanje čitanja, razvoj pismenosti i (re)afirmaciju knjige te pratiti rad Ministarstva kulture i drugih nadležnih državnih tijela u ovome području. U e-Biltenu se predstavljaju partnerske organizacije te ističu primjeri dobre prakse u promicanju pismenosti i čitanja. I konačno, Uredništvo se nada da će e-Bilten kao komunikacijski kanal djelovati i u drugome smjeru i poticati članove da dojavljuju informacije, komentiraju, predlažu, i na druge se načine uključe u stvaranje sadržaja. S vremenom bi se trebao otvoriti prostor i za objavu duljih tekstova poput eseja ili kritičkih osvrta, a želja je Uredništva kontinuirano objavljivati i književne preporuke. Svi će suradnici, nakon autorizacije, moći objavljivati priloge pod svojim imenom.

Lijeva bočna traka e-Biltena korisnicima nudi pregledavanje sadržaja postojećih rubrika, provjeru preporuka za čitanje s Goodreads liste HČD-a te najavu budućih događaja. Minimalistički je dizajn odabran da bi se naglasila informacijska svrha bloga, a čista forma kao odmor od šarenih portala na kojima često nevažni detalji ometaju koncentraciju čitatelja.
E-Biltenu se može pristupiti na stranici https://hcdbilten.wordpress.com/, a Uredništvo u sastavu Tea Čonč, Marinko Polović, Kristina Čunović i Ana Sudarević dostupno je za kontakt e-poštom na adresu tea.conc@gmail.com.

Pozivamo vas da se pretplatite na e-Bilten, odaberete željenu periodiku dostave (preporučamo tjednu dostavu) i uključite se u stvaranje sadržaja!

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme