50. broj glasila “Hrčak”

Jubilarni, 50. broj glasila HČD-a “Hrčak”, objavljen u rujnu 2015. sadržava brojne aktualne teme s područja promicanja pismenosti i kulture čitanja.

Osobita pažnja jubilarnog 50. broja glasila “Hrčak” posvećena je pismenosti u najranijoj životnoj dobi, stoga je uredništvo izdvojilo posebnu tematsku cjelinu pod nazivom Rana pismenost i poteškoće u čitanju, dajući prikaz izlaganja hrvatskih i inozemnih stručnjaka sa stručnog skupa održanog u Kući Europe u Zagrebu povodom Međunarodnog dana pismenosti 8. rujna 2015. Skupom je ujedno obilježena 20. obljetnica HČD-a i 10. foto-natječaj “Smiješak-čitajte” o čemu više saznajte u novom broju “Hrčka”. Osim toga, u glasilu uredništvo nastoji prikupiti aktualne informacije, novosti i događanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

naslovnica Hrcka
S obzirom da je temeljna uloga HČD-a promicanje, istraživanje i razvoj pismenosti u svim segmentima društva, pozivamo sve buduće članove HČD-a da se priključe članstvu u našoj udruzi te uplatom članarine u simboličnom iznosu (30 kn godišnje za fizičke osobe te 150 kn za pravne osobe) osiguraju pristup brojnim informacijama i pogodnostima koje Društvo nudi.

Više informacija o djelovanju HČD-a te članstvu možete pronaći na: http://hcd.hr/clanstvo-2/ .

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme