Predstavljamo pobjednike 18. foto natječaja “Smiješak… čitajte!”

Rezultati ponovnog žiriranja fotografija pristiglih na natječaj Smiješak…čitajte! 2023.
Foto natječaj Hrvatskog čitateljskog društva Smiješak…Čitajte! bio je 18. po redu. Ovaj natječaj ima za cilj putem fotografije istaknuti važnost i pozitivnu, ali i zabavnu stranu čitanja, a time i pismenosti. Redovito naglašavamo kako se mogu natjecati fotografi amateri iz Hrvatske bez obzira na dob, neovisno o tome jesu li članovi Hrvatskog čitateljskog društva ili nisu. Na taj način zapravo širimo našu misiju. Zadana tema je uvijek ista, fotografije trebaju prikazivati osobu koja čita, valja naglasiti kako nas redovito iznenade maštovitost i kreativnost fotografskog rada, iskrenost doživljaja autora, a prije svega spontanost i sposobnost prijenosa emocije i trenutka. Sudionici foto-natječaja dolaze iz cijele Hrvatske, što posebno raduje.
Ocjenjivačka komisija ove godine odabrala je tri najuspješnije fotografije i tri je fotografije pohvalila. Međutim, uistinu je teško znati je li neka fotografija već bila negdje objavljivana i nagrađivana. Od toga se nije lako zaštititi i zato se zahvaljujemo pojedincima na ukazanoj grešci.
Povjerenstvo se sastalo drugi put ne bi li ponovilo žiriranje, ovaj put bez fotografija koje su već bile prijavljene na neke druge natječaje.
Ovogodišnjim dobitnicima čestitamo te ovom prigodom javljamo kako nagrade mogu očekivati na danim adresama, a druge pozivamo da se jave i iduće godine na naš 19. natječaj u čijem će fokusu biti spontanost, originalnost i osoba/e koja/e čita/ju. Uživajte čitajući i na zaboravite fotografirati originalni trenutak jer mi u Društvu upravo očekujemo da se takvi prijave na naš natječaj.
Dobitnici:
1. „Od malih nogu“, Višnja Makek
2. „Slavonski intermezzo“, Silvija Butković
3. „Izvor“, Janja Bezjak
Pohvale
1. „Znatiželja“, Ana Ugrina
2. „Podno čitanje 3“, Antonija Vađić Žilić
3. „Kad smo bili mali“, Antonia Lilić
Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme