Sedmi međunarodni festival slikovnice “Ovca u kutiji”

Sedmi međunarodni festival slikovnice “Ovca u kutiji” održava se u Pazinu od ponedjeljka, 12. do petka, 16. rujna 2022. godine. Festival donosi brojne programe, čitanja, izložbu, ali i stručne programe koji su zanimljivi svima koji se bave djecom i mladima. Hrvatsko čitateljsko društvo podržava Festival i jedan je od suorganizatora festivala “Ovca u kutiji”. Ističemo da je ove godine na Skupštini Hrvatskoga čitateljskog društva, 8. rujna osnovan Ogranak Pazin koji će se baviti poticanjem i unapređivanjem čitanja i pismenosti u zajednici.

Već tradicionalni program Ovca na putu održava se u Tinjanu i Svetom Petru u Šumi, a osmišljen je kako bi se djeci izvan Pazina omogućilo sudjelovanje u programu festivala slikovnice. Nikolina Manojlović Vračar će za polaznike dječjeg vrtića u ponedjeljak u jutarnjim satima izvesti priču “Leti, leti… vrećica!” autorice Alme Pongrašić i makedonskog ilustratora Vane Kosturanova. Predstavnica Hrvatskoga čitateljskog društva Snježana Berak će za učenike 4. razreda područnih škola održati program Učimo znakbecedu. Program je osmišljen kako bi se djeci ukazalo na osnove ponašanja s gluhim i nagluhim osobama.

Festival gostuje u Žminju, na šterni Čakavske kuće se u ponedjeljak u podne predstavlja slikovnica “Viktor Velikoglavi” autorice Ane Galant i ilustratorice Branke Hollingsworth Nara. Riječ je o prvoj slikovnici ove mlade žminjske autorice. U 18 sati, također u ponedjeljak, u Gradskoj knjižnici Pazin gošće iz Sjeverne Makedonije Sofija Semenpeeva Trajanovska i Srebra Gjorgijevsjka održat će predavanje “O makedonskoj ilustraciji”.

Program skupa dostupan je na poveznici http://gk-pazin.hr/wp-content/uploads/2022/09/OVCA_2022_program.pdf?fbclid=IwAR2d64zDO1hW5iHzqzYExYDYtnK0jU_-KBJG2mHkRQEwSzR9V0fQPdqIi7I

Događanja pratite na Facebook stranici Festivala https://www.facebook.com/festivalovcaukutiji

Ovca u kutiji

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme