Dodjela Svjetskih nagrada za pismenost 2021.

Ne propustite dodjelu Svjetskih nagrada za pismenost 2021.!

Svjetska zaklada za pismenost svake godine odaje priznanje pojedincima i organizacijama za njihove izuzetne napore u promicanju pismenosti. Ocjenjivačko povjerenstvo od 15 uglednih pojedinaca iz cijelog svijeta odabrat će pobjednike na Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna.

Ove godine Hrvatsko čitateljsko društvo nominiralo je dr. sc. Anitu Peti-Stantić, predstojnicu Katedre za slovenski jezik i književnost i članicu HČD-a u kategoriji “Academic Award” za svoj izvanredan doprinos ne samo u književnosti nego u svom intelektualnom radu na istraživanju pismenosti. Profesorica Peti-Stantić ušla je u uži izbor za nagradu, među finaliste.

Finalisti nagrade za pismenost

Treba istaknuti da je u kategoriji “Značajan doprinos nacije u poticanju pismenosti” nominirana i Hrvatska jer je Vlada Republike Hrvatske podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi “Godinom čitanja”.

Besplatno se registrirajte za sudjelovanje na dodjeli nagrada “World Literacy Awards” uživo 8. rujna od 20:00 h na Internetu ili je gledajte na zahtjev. https://worldliteracyfoundation.org/world-literacy-awards/

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme