Održana 20. Izborna skupština Društva

Na temelju Odluke o sazivanju 20. Izborne skupštine Hrvatskoga čitateljskog društva, a u skladu s čl. 22 Statuta Društva, predsjednica je sazvala Izbornu skupštinu. Skupština se, zbog situacije uzrokovane korona virusom i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da se  izbjegavaju veće grupe ljudi i javna okupljanja nije mogla održati na uobičajen način te se održala online, od 15. do 18. rujna 2020. godine.

Logo drustvaZa novu predsjednicu predložena je Karolina Zlatar Radigović, za prvu dopredsjednicu Snježana Berak, za drugu dopredsjednicu Margareta Matijević Kunst, a za tajnicu Davorka Semenić Premec, koje su jedine poslale kandidature. Prijedlozi su jednoglasno usvojeni.

Na prijedlog članova Skupštine sukladno čl. 26 Statuta predloženi su:

• Za predsjednicu HČD-a predložena je i jednoglasno izabrana Karolina Zlatar Radigović za razdoblje od 18. 9. 2020. do 18. 9. 2022. godine koja je po položaju Predsjednica HČD-a, Skupštine i Upravnog odbora.

• Za dopredsjednicu HČD-a predložena je i jednoglasno izabrana Snježana Berak za razdoblje od 18. 9. 2020. do 18. 9. 2022. godine.

• Za dopredsjednicu HČD-a predložena je i jednoglasno izabrana Margareta Matijević Kunst za razdoblje od 18. 9. 2020. do 18. 9. 2022. godine.

• Za članove Predsjedništva za razdoblje od 18. 9. 2020. do 18. 9. 2022. godine predložene su i jednoglasno prihvaćene predsjednica Karolina Zlatar Radigović, dopredsjednica Snježana Berak, dopredsjednica Margareta Matijević Kunst.

• Za članove Upravnog odbora za razdoblje od 18. 9. 2020. do 18. 9. 2022. godine predloženi su i jednoglasno izabrani Karolina Zlatar Radigović, predsjednica, Snježana Berak  i  Margareta Matijević Kunst dopredsjednice, Davorka Semenić Premec za tajnicu te predstavnici 3 ogranka HČD-a: Kristina Čunović (Ogranak Karlovac), Marjana Janeš Žulj (Ogranak Križevci) i Vinka Jelić Balta (Ogranak Čazma). Za blagajnicu je predložena Mirjana Milinović. Prijedlog je jednoglasno usvojen.

• Za članove Nadzornog odbora za razdoblje od 18. 9. 2020. do 18. 9. 2022. godine predložene su članice: Dušanka Vergić, Snježana Ercegovac  i Miroslav Gakić. Skupština je jednoglasno prihvatila prijedlog za Nadzorni odbor.

Program rada za razdoblje od 2020. do 2022. godine iznijele su nova predsjednica Karolina Zlatar Radigović i dopredsjednice Snježana Berak i Margareta Matijević Kunst (prilog 4). Planovi i ciljevi HČD-a za naredne dvije godine su nastavak partnerske suradnje u provođenju nacionalnih kampanji i manifestacija i festivala, redovito izlaženje časopisa Hrčak, pojačati aktivnost ogranaka, nastavak s organizacijom stručnog skupa povodom Međunarodnog dana pismenosti te poticanje međunarodne aktivnosti (nastavak rada u FELA-i, ELINET-u, ILA-i). Predsjedništvo ističe da je osvješćivanje rada i ciljeva HČD-a među sadašnjim i potencijalnim članovima jedan od važnijih zadataka.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme