Minuta za čitanje – čitateljski maraton

U organizaciji Hrvatskog čitateljskog društva 23. listopada odvijat će se virtualni maraton čitanja pod nazivom Minuta za čitanje.

Ove godine pod sloganom Pričaj mi… Hrvatsko čitateljsko društvo poziva knjižnice da se uključe u događanje poticanjem svojih korisnika da od 15. do 22. 10. šalju na njihove (knjižnične) adrese elektroničke pošte svoje videozapise pripovijedanja. Ove godine iznimno bez vremenskog ograničenja od jedne minute jer ovaj Mjesec hrvatske knjige stavlja naglasak na čaroliju izgovorene riječi i na važnost priča, a kad slušamo dobru priču, vrijeme nam i nije tako važno.

HČD preporuča da svaka knjižnica koja se uključi u maraton pozove zavičajnog pripovjedača/icu, prijatelja/icu knjižnice, na sudjelovanje. Knjižničari mogu pomoći korisnicima da svoju snimku naprave u knjižnici te na taj način ispripovijedaju priču, bajku, niz događaja, anegdotu ili osobnu priču u jednom od okruženja gdje priče rastu.

Cilj je ove online akcije poticanje pripovijedanja kao vještine kojom se prenose važne životne poruke zasnovane na temeljnim ljudskim vrijednostima kao što su empatija, poštenje, pravednost, odgovornost i mnoge druge. Poziv je upućen svima bez ograničenja, čak ni u minuti tradicionalnog čitateljskog maratona.

Dana 23. listopada knjižnice će na svojim mrežnim stranicama, Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTubeu objaviti pristigle videozapise uz obvezne ključne riječi:

#minutazacitanje
#mhk
#hcd
#pripovijedanje
#pričajmi

Hrvatsko čitateljsko društvo 23. listopada na svojim društvenim mrežama periodično će objavljivati priče naših pripovjedača i/ili pripovjedačica.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme