Čitateljski izazov – 21 dan čitanja

Međunarodni dan pismenosti obilježava se 8. rujna svake godine, a utemeljio ga je UNESCO davne 1967. kako bi se na taj dan slavilo, ali i upozoravalo na važnost pismenosti na međunarodnoj razini.
Iako se precizna definicija pismenosti razlikuje od zemlje do zemlje, danas ona obuhvaća mnogo više te vrlo često, uz vještine pisanja, čitanja i računanja, uključuje i osposobljenost za čitanje s razumijevanjem, vještine komuniciranja, znanja stranih jezika i korištenja suvremenih informacijskih i komunikacijskih tehnologija, osposobljenost za rješavanje problema, prihvaćanje drugih i drugačijih te osposobljenost za trajno učenje.

Hrvatsko čitateljsko društvo tradicionalno povodom Međunarodnog dana pismenosti organizira stručni skup te proglašava pobjednike natječaja za najbolju fotografiju “Smiješak… čitajte!” koji ističe važnost čitanja i pismenosti .
Ove godine u suradnji sa Školskom knjigom pozivamo sve da se pridruže Čitateljskom izazovu koji traje 21 dan. Molimo knjižnice, škole i druge ustanove da preuzmu plakat i istaknu ga na vidljivom i prikladnom mjestu kako bismo zajedno poticali kulturu čitanja. Članovi HČD-a plakat će dobiti tiskan uz stručno glasilo “Hrčak”.

PLAKAT Čitateljski izazov

Čestitamo Međunarodni dan pismenosti!

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme