Vodstvo

Predsjednica

Predsjednica DrustvaKarolina Zlatar Radigović
Hrvatska knjižnica za slijepe

Karolina Zlatar Radigović rođena u Zagrebu, živi u Samoboru. Završila je novinarstvo (FHS) i bibliotekarstvo (FFZG). Od 2000. godine zaposlena je u Knjižnicama grada Zagreba, a od 2003. godine radila je na mjestu dipl. knjižničara u nabavi i obradi Knjižnice Novi Zagreb. Temeljem Rješenja o imenovanju Ministarstva kulture i medija postaje ravnateljicom Hrvatske knjižnice za slijepe 1. prosinca 2020. godine. Područja stručnog interesa vezana su joj uz zagovaranje čitanja za sve korisničke skupine, specijalne i narodne knjižnice, nabavu te sadržajnu i formalnu obradu knjižne i neknjižne građe, knjižnično poslovanje i upravljanje, odnose s javnošću, alternativne načine zagovaranja knjižnica i čitanja te društvene medije. Aktivna je članica Zagrebačkog knjižničarskog društva i Hrvatskog knjižničarskog društva.
“Čitaj da bi živio!”
Gustave Flaubert

Dopredsjednica

dopredsjednica Društva

Margareta Matijević Kunst
Knjižnice grada Zagreba

Margareta Matijević Kunst rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu te diplomirala Engleski jezik i književnost i Informacijske znanosti smjer Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno radi u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću na mjestu Informatora na odjelu za odrasle. Radi na poticanju čitanja i širenju pismenosti za sve dobne i društvene skupine.

„Knjiga je san koji držite u ruci.“
Neil Gaiman

Dopredsjednica

Ksenija Banović

Ksenija Banović (Travnik, 1975.) diplomirala je na Odsjeku za kroatistiku i magistrirala bibliotekarstvo (FFZG) te specijalizirala bugarski jezik i književnost na Sofijskome sveučilištu Sv. Kliment Ohridski. Uz književno prevođenje s bugarskog jezika, bavi se i proučavanjem hrvatsko-bugarskih kulturnih veza koje je kao suautorica pretočila u nekoliko izložaba. Također, bavi se i poticanjem čitanja među svim dobnim skupinama. Osobito područje njezina interesa je senzibilizacija kroz čitanje i književnost spram marginaliziranih skupina poput izbjeglica i tražitelja azila. Aktivna je članica je Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Zagrebačkog knjižničarskog društva, Hrvatskog P. E. N centra.

“Uvijek sam zamišljao da će raj biti neka vrsta knjižnice.
Jorge Luis Borges

 

Tajnik

Borna tajnikBorna Udatny
Osnovna škola Hrvatski Leskovac

Borna Udatny rođen je u Zagrebu gdje je završio srednju školu i diplomirao na Filozofskom fakultetu. Od 2018. godine radi na mjestu stručnog suradnika knjižničara u osnovnoj školi. Član je Zagrebačkog knjižničarskog društva.

”Knjiga je jedna inačica svijeta.”
Salman Rushdie

Blagajnica

Ana Sudarević
Osnovna škola Dubovac

Ana Sudarević rođena je u Virovitici, živi u Zagrebu, radi u Karlovcu. U Osnovnoj školi Dubovac radi u prostoriji s najljepšim pogledom u školi – pogledom na police pune knjiga i učenike koji se među njima šeću, traže, ponekad izgube… da bi pronašli sebe 🙂
U Čitateljskom društvu je od 2006. godine na različitim funkcijama.

 

“Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice.”
Charles W. Eliot

 

Vodstvu se možete obratiti putem e-pošte: hcd.tajnistvo@gmail.com

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme