Vodstvo

Predsjednica

Predsjednica DrustvaKarolina Zlatar Radigović
Hrvatska knjižnica za slijepe

Karolina Zlatar Radigović rođena u Zagrebu, živi u Samoboru. Završila je novinarstvo (FHS) i bibliotekarstvo (FFZG). Od 2000. godine zaposlena je u Knjižnicama grada Zagreba, a od 2003. godine radila je na mjestu dipl. knjižničara u nabavi i obradi Knjižnice Novi Zagreb. Temeljem Rješenja o imenovanju Ministarstva kulture i medija postaje ravnateljicom Hrvatske knjižnice za slijepe 01. prosinca 2020. godine. Područja stručnog interesa vezana su joj uz zagovaranje čitanja za sve korisničke skupine, specijalne i narodne knjižnice, nabavu te sadržajnu i formalnu obradu knjižne i neknjižne građe, knjižnično poslovanje i upravljanje, odnose s javnošću, alternativne načine zagovaranja knjižnica i čitanja te društvene medije. Aktivna je članica Zagrebačkog knjižničarskog društva i Hrvatskog knjižničarskog društva.
“Čitaj da bi živio!”
Gustave Flaubert

Dopredsjednica

snjezana_berak_smSnježana Berak
Narodna knjižnica “Petar Preradović”, Bjelovar

Snježana Berak rođena u Bjelovaru. Diplomirala predškolski odgoj na Pedagoškoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i informacijske znanosti na Odjelu za knjižničarstvo Sveučilišta u Zadru.
Područje njenog rada su najmlađi, rani razvoj djeteta i čitanje, poticanje ranog čitanja i pismenosti, razvijanje čitalačkih navika u djece, rad s roditeljima i ukazivanje na kvalitetnu knjigu i ilustraciju, knjiga kao pomoć u odnosima djece i roditelja, promocija čitanja kao dio odgoja djeteta, slobodan pristup informacijama kao ključ napretka, učenja i razvoja.
Voditeljica je Igraonice na Dječjem odjelu Knjižnice i aktivan član knjižničarske zajednice.

“Ideje koje su mi promijenile život dobila sam čitajući.”
Bell Hooks

Dopredsjednica

dopredsjednica DruštvaMargareta Matijević Kunst
Knjižnice grada Zagreba

Margareta Matijević Kunst rođena je u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu te diplomirala Engleski jezik i književnost i Informacijske znanosti smjer Bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno radi u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću na mjestu Informatora na odjelu za odrasle. Radi na poticanju čitanja i širenju pismenosti za sve dobne i društvene skupine.

„Knjiga je san koji držite u ruci.“
Neil Gaiman

Tajnik

Borna tajnikBorna Udatny
Osnovna škola Hrvatski Leskovac

Borna Udatny rođen je u Zagrebu gdje je završio srednju školu i diplomirao na Filozofskom fakultetu. Od 2018. godine radi na mjestu stručnog suradnika knjižničara u osnovnoj školi. Član je Zagrebačkog knjižničarskog društva.

”Knjiga je jedna inačica svijeta.”
Salman Rushdie

Blagajnica

Mirjana Milinović
Osnovna škola Rovišće

Rođena u Bjelovaru. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje prof. komparativne književnosti i fonetike, a 1990. i zvanje dipl. knjižničara. Danas radi kao stručna suradnica savjetnica u školskoj knjižnici OŠ Rovišće. Redovito sudjeluje s učenicima u provedbi projekata Čitamo mi, u obitelji svi, Čitanjem do zvijezda, Natjecanje u čitanju naglas, Međuškolski književni kviz. Za svoj rad primila je 2008. Priznanje Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, 2010. Nagradu Višnja Šeta koju dodjeljuje Hrvatska udruga školskih knjižničara te 2015. Priznanje Općine Rovišće za uspješan rad i postignute rezultate na području rada s djecom i mladima.

“Čovjek koji čita živi tisuću života prije nego umre. Onaj koji nikad ne čita, živi samo jedan.”
George R.R. Martin

Vodstvu se možete obratiti putem e-pošte: hcd.tajnistvo@gmail.com

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme