Vodstvo

Predsjednica

snjezana_berak_smSnježana Berak
Narodna knjižnica “Petar Preradović”, Bjelovar

Snježana Berak rođena u Bjelovaru. Diplomirala predškolski odgoj na Pedagoškoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i informacijske znanosti na Odjelu za knjižničarstvo Sveučilišta u Zadru.
Područje njenog rada su najmlađi, rani razvoj djeteta i čitanje, poticanje ranog čitanja i pismenosti, razvijanje čitalačkih navika u djece, rad s roditeljima i ukazivanje na kvalitetnu knjigu i ilustraciju, knjiga kao pomoć u odnosima djece i roditelja, promocija čitanja kao dio odgoja djeteta, slobodan pristup informacijama kao ključ napretka, učenja i razvoja.
Voditeljica je Igraonice na Dječjem odjelu Knjižnice i aktivan član knjižničarske zajednice.

“Ideje koje su mi promijenile život dobila sam čitajući.”
Bell Hooks

Dopredsjednica

kristina_smKristina Čunović

Rođena u Karlovcu. Diplomirala sociologiju i knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” u Karlovcu kao voditeljica Županijske matične službe. Koordinira prvu nacionalnu kampanju za poticanje čitanja naglas djeci od rodjenja “Čitaj mi!”. Predavačica je u Centru za stalno stručno usavršavanje knjižničara pri Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (CSSU) i vodi tečaj “Uvođenje i razvijanje usluga za bebe, djecu rane dobi i njihove roditelje u narodnim knjižnicama”.

“Čitanje je putovanje nečijom dušom za koju, divnim čudom, otkrivate da je vaša vlastita.”
Tito Bilopavlović

Dopredsjednica

IMG_20160529_005119Davorka Semenić-Premec

Rođena u Zagrebu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te na Filozofskom fakultetu stekla zvanje profesora povijesti i ruskog jezika s književnošću, te diplomiranog knjižničara. Od 1986. godine radi u Knjižnicama grada Zagreba. Od 1997. radi u ogranku Knjižnici Savski Gaj na Odjelu za djecu i mlade. Radi na poticanju čitanja i pismenosti bez obzira na dob, vještinu čitanja ili intelektualne sposobnosti. Aktivni je član Hrvatskog knjižničarskog društva.

“Ne morate paliti knjige da biste uništili kulturu. Dovoljno je da ih ljudi prestanu čitati.”
Ray Bradbury

Tajnica

Mirjana Milinović

Rođena u Bjelovaru. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje prof. komparativne književnosti i fonetike, a 1990. i zvanje dipl. knjižničara. Danas radi kao stručna suradnica savjetnica u školskoj knjižnici OŠ Rovišće. Redovito sudjeluje s učenicima u provedbi projekata Čitamo mi, u obitelji svi, Čitanjem do zvijezda, Natjecanje u čitanju naglas, Međuškolski književni kviz. Za svoj rad primila je 2008. Priznanje Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja, 2010. Nagradu Višnja Šeta koju dodjeljuje Hrvatska udruga školskih knjižničara te 2015. Priznanje Općine Rovišće za uspješan rad i postignute rezultate na području rada s djecom i mladima.

“Čovjek koji čita živi tisuću života prije nego umre. Onaj koji nikad ne čita, živi samo jedan.”
George R.R. Martin

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme