Čitateljski program za zatvorenike i djecu – predstavljanje rezultata programa

Pozivamo Vas na predstavljanje rezultata provedbe Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu koja će se održati 27. veljače 2020. od 13 do 15 sati u prostorijama udruge Roditelji u akciji, Žerjavićeva 10 u Zagrebu.
Ovo događanje organiziraju Hrvatsko čitateljsko društvo i Roda povodom završetka trogodišnjeg programa koji je financiralo Ministarstvo pravosuđa RH.

Ovaj program povezuje djecu i roditelje koji su u zatvorima kroz aktivnosti čitanja naglas, omogućujući tako da roditelji, iako odvojeni, budu na poseban način prisutni u djetetovu životu. Cilj je ovoga programa ojačati roditeljske kompetencije i razvijati pozitivno roditeljstvo među zatvorenicima-roditeljima.
Čitateljski program za zatvorenike i djecu danas se provodi u svim kaznenim tijelima u Hrvatskoj. Prve knjige svojoj djeci čitale su zatvorenice iz Kaznionice u Požegi, a od 2015. godine do danas, Roda i Hrvatsko čitateljsko društvo osigurali su oko 2000 knjiga i slikovnica za provedbu programa. Zatvorenici i zatvorenice dobiju na izbor knjigu prilagođenu dobi i interesima djeteta, čitaju je, te snimku na CD-u i knjigu šalju na poklon svojem djetetu.
Najveća svjetska organizacija za promicanje pismenosti ILA (International Literacy Association) Čitateljskom programu dodijelila je 2017. godine nagradu za inovativnu promociju čitanja u Europi.

Na događanju ćemo predstaviti postignuća programa, njegov utjecaj na korisnike, mogućnosti uključivanja drugih dionika te planove za daljnju provedbu. Poziv je otvoren za institucije socijalne skrbi, zatvorskog sustava i probacije, vrtiće, škole, knjižnice, izdavače, autore i autorice, organizacije civilnoga društva i sve zainteresirane.

Molimo da prijavite svoje sudjelovanje do srijede 26. veljače 2020. na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWgvifOyTdLtu-N0og6aiSq8PKlamxGozLyitcZ_3p7n308w/viewform

Veselimo se Vašem dolasku.

Hrvatsko čitateljsko društvo

Roditelji u akciji – RODA
Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme