13. foto natječaj “Smiješak… čitajte!”

Uključite se u 13. fotografski natječaj “Smiješak… čitajte!” kojeg organizira Hrvatsko čitateljsko društvo, a ima za cilj istaknuti važnost te pozitivnu i zabavnu stranu čitanja i pismenosti.

Natjecati se mogu fotografi amateri bez obzira na dob. U natječaju se može sudjelovati s najviše tri rada koji trebaju prikazivati osobu koja čita.
Hrvatsko čitateljsko društvo već trinaestu godinu objavljuje svoj foto natječaj pod nazivom „Smiješak …čitajte!“, čijoj kvaliteti pridonosi već četvrtu godinu podrška Hrvatskog fotosaveza.
Natjecati se mogu fotografi amateri bez obzira na dob. U natječaju se može sudjelovati s najviše tri rada koji trebaju prikazivati osobu koja čita. Kriteriji za natječaj obuhvatit će maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora. Ocjenjivačku komisiju imenovat će organizator natječaja, Hrvatsko čitateljsko društvo koja će od ukupnog broja prijavljenih radova na natječaj odabrati 3 pobjedničke fotografije. Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail hcd.hcd@gmail.com ili hcd@hcd.hr

Pravila natječaja “Smiješak… čitajte”
Prijavnica 2018.

Fotografski natječaj počinje 1. srpnja i traje do 25. kolovoza 2018. godine, a pobjednike ćemo proglasiti 7. rujna 2018. na stručnom skupu povodom Međunarodnog dana pismenosti.

Sa željom da vidljivost foto natječaja bude veća ostvarena je putujuća izložba najbolji foto radova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar. Izložba od devet nagrađenih radova putuje hrvatskim knjižnicama (Slatina, Bjelovar, Križevci, Split, Daruvar, Zagreb–KGZ, Karlovac) i svaka zainteresirana knjižnica, ustanova, škola ili druga pravna osoba s adekvatnim prostorom može ju dobiti besplatno, no snosi troškove slanja na novu adresu postava.

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme