Podrška kampanji “Čitaj mi!”

Pozivamo članove da nastave organizirati mnogobrojne kreativne aktivnosti i događanja za najmlađe korisnike i njihove obitelji u okviru kampanje “Čitaj mi!” i u 2018. godini s ciljem da čitanje naglas postane stalnom aktivnošću u obiteljima s malom djecom i sa željom da usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u knjižnicama. Pokretanje Kampanje inicirala je Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež HKD-a, a partnerski ju provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i UNICEF-a Hrvatske pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Ujedno vas pozivamo na obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga (14.2.2018.), a svoje aktivnosti možete prijaviti na internet stranici kampanje “Čitaj mi!” https://www.citajmi.info/dogadanja/prijavi/.

Kampanja Čitaj mi! službeno je potvrđena kao kandidat za međunarodnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) 2018. g., na prijedlog Gradske knjižnice Rijeka.

Preuzmite prijedloge događanja u okviru Kampanje “Čitaj mi!” http://www.citajmi.info/media/kampanja_info_2018.pdf

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme