Noć knjige 2017.

Četverodnevna manifestacija kojoj je cilj potaknuti kulturu čitanja, “Noć knjige”, počet će u petak, 21. travnja pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i okupiti tisuće ljubitelja knjige. Hrvatsko čitateljsko društvo u programu svečanog otvaranja manifestacije u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u petak, 21. travnja 2017.
Šesta po redu Noć knjige, manifestacija koja u središte svojega interesa stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastoji barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Ove godine iznimno Noć knjige održat će se od 21. do 24. travnja, i tako “zagrliti vikend”, čime će postati najdulja kulturna noć u Hrvatskoj. Brojnim programima i prodajnim akcijama obuhvatit će Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), a istovremeno i brojnim školarcima diljem Hrvatske omogućiti da prvi dan škole provedu s knjigom u ruci.
Svečano otvorenje manifestacije održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 21. travnja 2017.točno u podne, uz predstavljanje najnovijih rezultata istraživanja tržišta knjiga u Republici Hrvatskoj koje je vodio GfK – Centar za istraživanje tržišta. Također, primjere dobre prakse poticanja čitanja prezentirat će Hrvatsko čitateljsko društvo i udruga “Smiješak za sve”, a na čaroliju pripovijedanja podsjetit će dječja spisateljica i svestrana umjetnica Margareta Peršić.

Školska knjiga se i ove godine pridružila projektu Noć knjige te nudi odabrane naslove po promotivnoj ponudi u svim knjižarama. U petak 21. travnja 2017. u knjižari Arkadija na Trgu bana J. Jelačića 14 organiziran je prigodni programu – u 18 sati promocija Nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od najranije dobi “Čitaj mi” https://www.skolskiportal.hr/clanak/7395-bogat-program-za-noc-knjige/

 

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme