Tjedan pismenosti 2015.

Europska mreža za razvoj pismenosti (ELINET) podržava Tjedan pismenosti 2015.: tjedan događanja vezanih uz pismenost diljem Europe, od 8. do 17. rujna 2015. Cilj Tjedna pismenosti 2015. je podići svijest o niskoj razini pismenosti u cijeloj Europi i potrebi pokretanja njezinog razvoja.

Počinje 8. rujna 2015, na UNESCO-v Međunarodni dan pismenosti, i traje do 17. rujna 2015. ELINET se pridružio kampanji organizacijom natjecanja za najbolji događaj vezan uz pismenost, kao i organizacijom svečanog zatvaranja tjedna pismenosti u Bruxellessu 17. rujna.
Na internetskoj adresi www.literacyweek.eu http://www.literacyweek.eu Tjedna pismenosti 2015. nalazi se već više od 90 prijavljenih događanja. Oni prijavljeni prije 17. kolovoza automatski ulaze u konkurenciju za natjecanje. Ocjenjivački sud vrednovat će kreativnost, izvedbu i korištenje izvora prijavljenih događanja. Tri prva nominirana će biti pozvani na svečanost zatvaranja u Bruxellessu, gdje će pobjedniku biti dodijeljena nagrada za Inovaciju Tjedna pismenosti.

Osim svečanog proglašenja nagrada, ovaj ugledni događaj obuhvatit će izložbu priča i panel diskusije. Sudjelovat će i ugledni gosti: Tibor Navracsics (europski povjerenik za obrazovanje, kulturu, mladež i sport), Marianne Thyssen (europski povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja, radne vještine i mobilnost), nizozemska princeza Laurentina, posebna UNESCO-va izaslanica za razvoj pismenosti, Barbara Bush i Dorothi Busch Koch (osnivačica i počasna predsjednica Zaklade Barbare Bush za razvoj pismenosti u obitelji). Ponosni smo što će i Hrvatska biti zastupljena na izložbi doprinosom pomoćnika ministra Staše Skenžića i jedanaestogodišnje djevojčice Hane Berak iz Bjelovara, te činjenicom da je i naše Hrvatsko čitateljsko društvo sudjelovalo u njezinoj organizaciji.

cropped-logo.png
Na www.literacyweek.eu pogledajte neke ideje i vodič za pokretanje vaše kampanje.

Budite dio Tjedna pismenosti 2015. i prijavite svoj program već sada! Zajedno možemo puno promijeniti!

Kontakt osobe (RH):
Kristina Čunović, predsjednica Hrvatskog čitateljskog društva, hcd@hcd.hr
prim. mr. sc. Marija Radonić, voditeljica Pedijatrijskog odjela OB Dubrovnik i projekta “Rođeni za čitanje”, marijarado@bolnica-du.hr

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme