HČD korisnik podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

logo_u_boji_manji_hr Hrvatsko čitateljsko društvo iskazalo je interes za inicijalnu suradnju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva u području prijenosa znanja i iskustava iz RH na međunarodnoj razini – Znanje bez granica (A).

Cilj Poziva je podrška sudjelovanju predstavnika i predstavnica udruga u Republici Hrvatskoj na međunarodnim skupovima, čime se potiče stjecanje i razmjena znanja, vještina i iskustava potrebnih za aktivno i poduzetno djelovanje u zajednici i društvu, te suradnja i umrežavanje organizacija civilnoga društva na europskoj i međunarodnoj razini.
Hrvatsko čitateljsko društvo tražilo je podršku za sufinanciranje sudjelovanja predsjednice udruge Kristine Čunović na 19. europskoj konferenciji o pismenosti u Klagenfurt, Austrija. Naime, predsjednici HČD-a prihvaćeno je izlaganje “Read to me!” – Croatian campaign promoting early reading aloud“ u kojem će nacionalnu kampanju „Čitaj mi!“ prikazati kao hrvatski primjer dobre prakse.

Odgovor Nacionalne zaklade za civilno društvo je pozitivan jer je sudionici skup relevantan za stjecanje potrebnih iskustava, znanja i vještina za stručni razvoj udruge, skup organizira krovna europska organizacija civilnoga društva u području u koje potpada osnovna djelatnost HČD-a i jer skup daje mogućnost predstavljanja hrvatskog modela razvoja, znanja i iskustava.

Detaljnije o 19. europskoj konferenciji o pismenosti, 13. – 16. srpnja 2015., Klagenfurt, Austrija http://www.lesenundschreiben.at/19th-european-conference-on-reading.html

Hrvatsko čitateljsko društvo © 2014 Frontier Theme